Culcuşurile pentru pisici

Este bine-cunoscut faptul că pisicilor le place să ȋşi petreacă timpul ȋn locuri confortabile, moi, călduroase, ȋn care se pot relaxa şi ȋn care se simt ȋn siguranţă. Dar cum reuşim să tragem lozul câştigător şi să luăm ceva pe gustul pisicii noastre? Nu ȋntotdeauna este uşor să facem această alegere şi de multe ori va trebui să ne bazăm pe ȋncercare şi eroare. Cumpărăm mai multe modele şi vedem care ȋi place.  Şi eu i-am luat lui Tomi de-a lungul anilor o grămadă de jucării, culcuşuri şi alte accesorii pe care nici nu le-a băgat ȋn seamă. Cu timpul am ȋnvăţat ce ȋi stârneşte interesul şi ce ȋl lasă indiferent.

Dacă vă gândiți să îi luați pisicii un nou culcuş, ţineţi cont de temperamentul ei şi preferințele observate până acum. De exemplu, lui Tomi nu îi plac culcuṣurile de tip căsuță, închise, înghesuite. Însă alte pisici, mai timide, adoră să se ascundă sau să se cuibărească acolo.

www.amazon.de

Vă las mai jos câteva recomandări pentru alegerea unui culcuş care să crească şansele de acceptare:

*  Culcuṣul ar trebui să aibă marginile ridicate, un aspect care le oferă pisicilor un sentimentul că au spatele ferit pe pericole, deci sunt ȋn siguranță. De asemenea, ar trebui să fie suficient de mare ȋncât să se poată ȋntinde ȋn el dacă pisica ȋşi doreşte asta.

* Culcuşul ar trebui să fie pus undeva la înălțime, de unde pisica ȋşi poate supraveghea teritorul (lângă un geam, pe un dulap); asta daca aceasta nu preferă în schimb să se furiṣeze în adăposturi la sol. Trebuie urmărit unde ȋi place să doarmă .

* Daca pisica nu foloseṣte culcuṣul, încercați să îi găsiți acestuia un alt loc, presărați niste catnip acolo sau puneți niṣte bobițe/recompense.

* Ca să devină un loc preferat, în care pisicii să îi placă să se retragă, nu o deranjaţi sub nicio formă cât timp este acolo. Nu folosiţi momentele ei de relaxare, ȋn care ȋşi lasă garda jos, pentru a-i administra medicamente, gândindu-vă că “Acum e momentul fiindcă e adormită”. Va asocia locul cu experienţa neplăcută şi ȋl va evita. Dacă pisica nu are un loc al ei, ȋn care să se simtă 100% ȋn siguranţă, atunci veţi avea o pisică care nu ȋşi găseşte locul, care este mereu ȋn gardă, care nu se poate relaxa. Şi de aici alte probleme…

* Dacă aveţi o pisică ȋn vârstă sau cu probleme articulare, puteţi alege o pernă electrică special creată pentru animale, pe care o puteţi pune ȋn culcuş sau o puteţi folosi ca atare. Asta va face locul şi mai atractiv, fiindcă, după cum spuneam, pisicile sunt mari amatoare de locuri calde. De ce credeaţi că se pune pe locul vostru pe scaun imediat ce v-aţi ridicat? 🙂

Împărtăşiţi informaţiile cu alţi iubitori de pisici:

1 thought on “Culcuşurile pentru pisici”

Comments are closed.

Perioade indisponibile 2024: 24 - 25 iulie 2024;  28 -29 august 2024