DE CE PET SITTING LA DOMICILIU?

Animalele rămân în teritoriul lor unde se simt în siguraţă.

 • Spre deosebire de câini, care sunt obişnuiţi să călătorească şi se adaptează mai uşor la medii diferite, pisicile, iepuraşii şi alte animale de companie se pot stresa foarte uşor dacă îşi părăsesc casa.
 • Pisicile sunt animale foarte teritoriale şi se pot speria uşor dacă le ducem într-un loc străin, cum este o pensiune de animale.
 • Mirosurile şi sunetele noi, prezenţa  animalelor şi a persoanelor nefamiliare pot face pisica să stea ascunsă într-un colţ, până ne întoarcem din vacanţă.  
 • Stresul prelungit poate declanşa diverse probleme medicale: cistite şi alte boli urinare, astm şi infecţii respiratorii, tulburări digestive, boli de piele sau boli alergice.

Vizitele la domiciliu includ:

Hrană şi apă

Se vor respecta indicaţiile proprietarului privind tipul şi cantitatea mâncării şi ora la care va fi hrănit fiecare animal de companie.

Vase curate

Bolul de apă se va spăla zilnic, iar cel pentru mâncare înainte de fiecare hrănire. La fel, zona de hrănire va fi păstrată curată.

Plimbare

Câinii vor fi plimbaţi în lesă pe traseul indicat de proprietar, pe o durată de timp stabilită de acesta.

Joc

Tipul de joc va fi adaptat speciei, vârstei, nivelului de energie şi stării de sănatate a animalului.

Medicamente

Pot administra pastile direct, în mâncare sau pot duce animalul la veterinar pentru a-i fi administrat tratamentul.

Eliminări

Litiera pisicii va fi curăţată la fiecare vizită, iar nisipul completat atunci când nivelul scade.

Corespondenţă

Pot prelua corespondeţa sau pachetele sosite prin curier pe durata vizitei.

Plante

Udarea plantelor de apartament sau a gazonului în curte se va realiza după indicaţiile proprietarului.

Condiţii RECOMANDATE pENTRU animale

Câini Pisici Iepuri Porcuşori de Guinea
Vaccin polivalent
da
da
da
nu
Vaccin antirabic
da
opţional
nu
nu
Deparazitare internă
da
da
da
da
Deparazitare externă
da
da
da
da

PROGRAME DE VIZITARE

 • Câini
 • Pisici
 • Iepuri şi porcuşori de Guinea

Durata aproximativă pentru fiecare activitate:

Hrănire 15 minute

Plimbare scurtă 15 minute

Plimbare lungă 30 minute

Joc în interior 15-30 minute

Vizita de 60 de minute

Este cea mai potrivită alegere pentru câini, fiind suficient timp pentru destresarea acestora. Vor fi incluse o plimbare lungă, hrănire şi joc în interior.

Vizita de 45 de minute

Este o alegere bună pentru hrănire şi o plimbare lungă sau pentru joc în interior. Însă nu este suficient timp pentru amândouă.

Vizita de 30 de minute

Este timpul minim necesar îngrijirii unui câine. Este suficient timp pentru o scurtă plimbare pentru necesităţile fiziologice şi pentru hrănire. Acest tip de vizitare este recomandat dimineaţa, iar în restul zilei ar trebui să existe cel puţin o vizită de 45 sau 60 de minute.

Puteţi oricând suplimenta timpul cu câte 15 minute, contra cost, conform tarifelor.

Dacă pe lângă câine mai aveţi şi alte animale de companie, va fi nevoie să adăugaţi 15-30 de minute la programul de bază.

Pentru câini, minimul pe zi este de 2 vizite.

Exemplu de program de vizitare:

Dimineaţa: vizită de 30 de minute (07:00-11:00)

Prânz: vizită de 45-60 de minute (12:00-17:00)

Seara: vizită de 30-45 de minute (16:00-21:00)

Durata aproximativă pentru fiecare activitate:

Îngrijire (hrănire şi curăţenie) 15 minute

Joc 15 minute

Atunci când stabiliţi durata unei vizite luaţi în considerare mai multe aspecte:

personalitatea pisicii

Dacă aveţi o pisică sociabilă, dornică de joacă, vizitele ar trebui să fie mai lungi. Dacă aveţi o pisică sperioasă, vizitele scurte o vor stresa mai puţin.

programul de hrănire

Dacă pisica mănâncă de 2 ori pe zi, atunci sunt necesare 2 vizite. Dacă are boabe la dispoziţie şi mănâncă o singură dată hrană umedă, atunci este suficientă 1 vizită pe zi. Dacă pisica are medicaţie, se va face programul în aşa fel încât să poată fi administrată.

Vizita de 30 de minute

Este cea mai potrivă pentru pisicile sociabile, care se joacă şi care sunt relaxate în prezenţa oamenilor. Este suficient timp şi pentru a curăţa litiera şi pe lângă ea, pentru a administra medicamente, pentru pregătirea mesei şi pentru un pic de joc.

Vizita de 45 de minute

Este indicată atunci când există mai multe pisici dornice de joacă.

Dacă pisica este foarte temătoare, vizita va fi mai scurtă, de 20 de minute, pentru a acoperi strictul necesar (curăţarea litierei şi hrănit).

Dacă pisica este mai timidă şi se împrieteneşte mai greu cu persoanele străine, atunci se recomandă o vizită mai lungă, de 45-50 de minute, timp în care va avea timp suficient să se relaxeze şi să se apropie ca să se bucure de un pic de răsfăţ.  Sunt pisici care prind curaj după 15-30 de minute şi care vin într-un final la mângâiat.

Durata aproximativă pentru fiecare activitate:

Îngrijire (hrănire şi curăţenie) 15 minute

Joc 15 minute

Numărul de vizite pe zi se stabileşte în funcţie de programul de hrănire şi de cât de prietenos este animalul. Dacă este obişnuit să se joace de mai multe ori pe zi, atunci se recomandă 2 vizite pe zi cu durata de minimum 30 de minute.

VIZITĂ DE FAMILIARIZARE

 • Împrietenirea cu animalele de care voi avea grijă este foarte importantă pentru reducerea stresului din primele vizite. Obişnuirea cu mirosul şi prezenţa mea le va ajuta să mă recunoască data viitoare când mă vor vedea.
 • Alături de proprietari se vor completa formularele care vor conţine informaţii despre programul de hrănire şi de plimbare sau joc, medicaţie, camere în care animalele au sau nu voie, dar şi date de contact în caz de urgenţă, cum este medicul veterinar la care se va apela la nevoie.

 • Se va completa şi o înţelegere de îngrijire, cu drepturile şi obligaţiile ambelor părţi, numărul de vizite şi remuneraţia aferentă.

CE MĂ RECOMANDĂ CA PET SITTER PROFESIONIST ?

 • Specializarea în domeniu care asigură o calitate deosebită serviciilor, datorită multitudinii de informaţii pe care le am despre comportamentul, nutriţia şi îngrijirea diverselor specii, dar şi despre semnele de boală şi măsurile de prim ajutor în caz de urgenţă.

 • Experienţa îndelungată pe care o am ca proprietar de animale de companie, atât căţel, cât şi pisică (~18 ani).

 • O relaţie bună cu animalele creată pe baza înţelegerii speciei şi a comportamentelor specifice, a ceea ce le place şi ce nu le place sau a jocurilor şi activităţilor potrivite pentru fiecare.

 • Clienţii mulţumiţi care îmi solicită serviciile repetat, atunci când trebuie să plece din oraş.

Care este următorul pas?

Alege secţiunea pe care doreşti să o explorezi mai departe.