DE CE PET SITTING LA DOMICILIU?

Animalele rămân în teritoriul lor unde se simt în siguraţă.

 • Spre deosebire de câini, care sunt obişnuiţi să călătorească şi se adaptează mai uşor la medii diferite, pisicile, iepuraşii şi alte animale de companie se pot stresa foarte uşor dacă îşi părăsesc casa.
 • Pisicile sunt animale foarte teritoriale şi se pot speria uşor dacă le ducem într-un loc străin, cum este o pensiune de animale.
 • Mirosurile şi sunetele noi, prezenţa  animalelor şi a persoanelor nefamiliare pot face pisica să stea ascunsă într-un colţ, până ne întoarcem din vacanţă. 
 • Stresul prelungit poate declanşa diverse probleme medicale: cistite şi alte boli urinare, astm şi infecţii respiratorii, tulburări digestive, boli de piele sau boli alergice.

Vizitele la domiciliu includ:

Hrană şi apă

Se vor respecta indicaţiile proprietarului privind tipul şi cantitatea mâncării şi ora la care va fi hrănit fiecare animal.

Vase curate

Bolul de apă se va spăla zilnic, iar cel pentru mâncare înainte de fiecare hrănire. La fel, zona de hrănire va fi păstrată curată.

Joc

Tipul de joc va fi adaptat vârstei, personalităţii, nivelului de energie şi stării de sănatate a animalului.

Medicamente

Pot administra pastile în mâncare sau în Pill Assist sau direct pe gură, la animalele docile.

Eliminări

Litiera pisicii va fi curăţată la fiecare vizită, iar nisipul completat atunci când nivelul scade.

Plante

Udarea plantelor de apartament sau a gazonului în curte se va realiza după indicaţiile proprietarului.

Condiţii RECOMANDATE pENTRU PISICI

Vaccin polivalent
da
Vaccin antirabic
opţional
Deparazitare internă
da
Deparazitare externă
da

PROGRAME DE VIZITARE

Durata aproximativă pentru fiecare activitate:

Îngrijire (hrănire şi curăţenie) 15 minute

Joc 15 minute

Atunci când stabiliţi durata unei vizite luaţi în considerare mai multe aspecte:

personalitatea pisicii

Dacă aveţi o pisică sociabilă, dornică de joacă, vizitele ar trebui să fie mai lungi. Dacă aveţi o pisică sperioasă, vizitele scurte o vor stresa mai puţin.

programul de hrănire

Dacă pisica mănâncă de 2 ori pe zi, atunci sunt necesare 2 vizite. Dacă are boabe la dispoziţie şi mănâncă o singură dată hrană umedă, atunci este suficientă 1 vizită pe zi. Dacă pisica are medicaţie, se va face programul în aşa fel încât să poată fi administrată.

Vizita de 30 de minute

Este cea mai potrivă pentru pisicile sociabile, care se joacă şi care sunt relaxate în prezenţa oamenilor. Este suficient timp şi pentru a curăţa litiera şi pe lângă ea, pentru a administra medicamente, pentru pregătirea mesei şi pentru un pic de joc.

Vizita de 45 de minute

Este indicată atunci când există mai multe pisici dornice de joacă.

Dacă pisica este foarte temătoare, vizita va fi mai scurtă, de 20 de minute, pentru a acoperi strictul necesar (curăţarea litierei şi hrănit).

Dacă pisica este mai timidă şi se împrieteneşte mai greu cu persoanele străine, atunci se recomandă o vizită mai lungă, de 45-50 de minute, timp în care va avea timp suficient să se relaxeze şi să se apropie ca să se bucure de un pic de răsfăţ.  Sunt pisici care prind curaj după 15-30 de minute şi care vin într-un final la mângâiat.

VIZITĂ DE FAMILIARIZARE

 • Împrietenirea cu animalele de care voi avea grijă este foarte importantă pentru reducerea stresului din primele vizite. Obişnuirea cu mirosul şi prezenţa mea le va ajuta să mă recunoască data viitoare când mă vor vedea.
 • Alături de proprietari se vor completa formularele care vor conţine informaţii despre programul de hrănire şi de plimbare sau joc, medicaţie, camere în care animalele au sau nu voie, dar şi date de contact în caz de urgenţă, cum este medicul veterinar la care se va apela la nevoie.

 • Se va completa şi o înţelegere de îngrijire, cu drepturile şi obligaţiile ambelor părţi, numărul de vizite şi remuneraţia aferentă.

CE MĂ RECOMANDĂ CA PET SITTER PROFESIONIST ?

 • Specializarea în domeniu care asigură o calitate deosebită serviciilor, datorită multitudinii de informaţii pe care le am despre comportamentul, nutriţia şi îngrijirea diverselor specii, dar şi despre semnele de boală şi măsurile de prim ajutor în caz de urgenţă.

 • Experienţa îndelungată pe care o am ca proprietar de animale de companie, atât căţel, cât şi pisică (~18 ani).

 • O relaţie bună cu animalele creată pe baza înţelegerii speciei şi a comportamentelor specifice, a ceea ce le place şi ce nu le place sau a jocurilor şi activităţilor potrivite pentru fiecare.

 • Clienţii mulţumiţi care îmi solicită serviciile repetat, atunci când trebuie să plece din oraş.

Dintre clienţii fericiţi

De ce este pet sittingul mai potrivit pentru pisici?

Care este următorul pas?

Alege secţiunea pe care doreşti să o explorezi mai departe.

Perioade indisponibile 2024: 13-21 mai