Provocările Crăciunului

 

 

V-aţi săturat să vă fie maltratat pomul de Crăciun?

Prezentarea live pe această temă, din 6.12.2020, o puteţi vedeape canalul de Youtube.

Iată câteva recomandări care pot ajuta bradul să nu leşine pe perioada sărbătorilor şi care ţin pisica în siguranţă:

Locul

Dacă este posibil, amplasaţi bradul într-o cameră care poate fi închisă, blocând accesul pisicii. Dacă nu este posibil, atunci cel mai bun loc este un colţ al unei camere, unde îl puteţi ancora de obiectele din jur: calorifer, ţevi, un cârlig în tavan de care atârna un ghiveci etc. Ar fi de preferat să nu existe mobile în jur de unde pisica poate plonja direct în brad.

Crengile

Pot fi veni la pachet cu pesticide, conservanţi sau substanţe ignifuge, care sunt toxice pentru animale, aşa că nu vreţi ca acestea să mănânce acele de brad. Puteţi adăuga la cocktail o substanţă cu gust amar, special creată ca să descurajeze animalele să se înfrupte din ele. Câteva exemple aici.

Rezervorul pentru apă

Seva bradului este toxică, conservanţii sunt toxici, la fel şi  aspirina adăugată de unele persoane pentru a ţine bradul proaspăt. Aţi ghicit: rezervorul trebuie acoperit. Există un produs special cu care puteţi face acest lucru: sticky paws

Luminiţele

Daţi şi pe ele cu sprayul amar cu care aţi dat bradul. Nu lăsaţi luminiţele să atârne provocator de crengi, ci legaţi-le bine. Nu le lăsaţi aprinse peste noapte sau când sunteţi plecat de acasă. Acoperiţi cablurile electrice şi verificaţi regulat dacă există urme de muşcături pe ele sau pe firele instalaţiei de brad. Dacă pisica se arată foarte interesată de brad şi observaţi că în timp îşi pierde pofta de mâncare, apar modificări de respiraţie, tuse sau orice altceva ce nu pare în regulă, mergeţi de urgenţă la veterinar.

Decoraţiunile

Globurile care atârnă şi se leagănă în brad arată ca nişte jucării pentru pisică. Dacă sunt din sticlă se pot sparge, iar riscul de rănire este şi mai mare deoarece bucăţelele mici pot fi înghiţite sau pisica îşi poate răni perniţele călcând pe ele. Ca să limitaţi tentaţia, nu puneţi ornamentele pe crengile de jos, iar sus legaţi-le cât mai bine de crengi. Nu sunt recomandate agăţătorile metalice, deoarece pot cădea din brad dacă pisica loveşte suficient de tare ornamentul cu lăbuţa. Puteţi folosi panglică pentru legat.

Beteala

Poate fi periculoasă dacă este înghiţită deoarece poate cauza un blocaj intestinal. Dacă ţineţi neapărat să aveţi aşa ceva în brad, folosiţi şi asupra ei acel spray cu gust amar.

Pentru pisică, bradul de Craciun este o nouă sursă de distracţie în casă. Pentru a-i consuma energia şi a-i da ceva mai bun de făcut, oferiţi-i mai multe sesiuni de joacă interactivă pe zi, cu o undiţă de pisici. Hrănitoarele tip puzzle pot fi şi ele de ajutor , la fel şi diferite locuri de ascuns, cum sunt tunelurile. Un copac pentru pisici poate ţine pisica departe de brad, deoarece îi oferă un spaţiu adecvat pentru căţărare.

Nu disperaţi dacă aveţi un pui de pisică. Odată cu maturizarea, interesul pentru bradul de Craciun se va diminua, în cele mai multe cazuri. Sunt însă şi pisici care îl vor iubi până la adânci bătrâneţi.

 

Împărtăşiţi informaţiile cu alţi iubitori de pisici:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Perioade indisponibile 2024: 26 septembrie-10 octombrie, 25-27 octombrie, 6-9 decembrie