Pisicile Tortoiseshell sau tortie

Tortoiseshell sau tortie este o culoare a blănii pisicilor care seamănă foarte mult cu materialul obţinut din carapacele diferitelor specii de ţestoase, din care, ȋncă din Antichitate, erau confecţionate tot felul de obiecte: piepteni, mici cutii, rame, ace de cusut. De asemenea, se făceau şi inserţii ȋn obiectele de mobilier, fiind un material scump şi foarte apreciat.

wikipedia.org

Acest model al blănii pisicilor conţine o combinaţie de două culori:  aşa-numitul “roşu” care de fapt poate fi portocaliu, galben, crem, auriu şi aşa-numitul “negru”- ciocolatiu, gri, albăstrui. La fel ca pisicile calico (cele ȋn trei culori), tortie sunt şi ele aproape toate female. Masculii tortie sunt foarte rari şi de cele mai multe ori infertili.

Aceste pisici sunt considerate urâte şi ȋşi găsesc greu proprietari din cauza culorii lor, aşa cum a fost şi cazul lui Miyu, pisicuţa din poze.

Nu vă lasaţi păcăliţi de culoare când adoptaţi un animal. Veţi descoperi mai mult ca sigur o mică bijuterie sub aceaste blăniţe colorate!

 

Împărtăşiţi informaţiile cu alţi iubitori de pisici:

Perioade indisponibile 2024: 26 septembrie-6 octombrie