Cutiile pentru pisici (enrichment)

Pisicile se dau în vânt după cutii deoarece în interiorul acestora se simt în siguranţă. Spaţiul închis le oferă pisicilor protecţie împotriva prădătorilor pe de-o parte, iar pe de altă parte este un loc perfect din care pot să pândească prada, rămânând în acelaşi timp nevăzute.

Fie că se urcă pe cutii, intră în ele sau se ascund, toate acestea fac parte din comportamentul natural al pisicii. De aceea mediul pisicii se poate îmbogăţi substanţial şi fără costuri plasând câteva cutii în casă.

Atunci când aduceţi o pisică nouă în casă se recomandă să puneţi în camera în care va sta câteva zile mai multe cutii sau tuneluri, în care să se poată ascundă dacă se simte în primejdie. Acest lucru va încuraja pisica să exploreze mediul ştiind că are unde să se refugieze.

Cutiile pot fi prevăzute cu găuri prin care pisica să vâneze jucăriile din interior sau din exterior. De asemenea se poate pune o pătură în interior, iar cutia poate deveni locul preferat în care pisica va dormi, simţindu-se în siguranţă, la căldură.

Împărtăşiţi informaţiile cu alţi iubitori de pisici:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Perioade indisponibile 2024: 26 septembrie-6 octombrie