Tunelurile pentru pisici

Atunci când nu vânează sau nu patrulează teritoriul, pisicilor le place să stea şi să se odihnească în locuri ferite, departe de ochii posibililor prădători. Unele preferă să stea la înălţime şi atunci le putem oferi mai multe astfel de locuri fie sub formă de copaci pentru pisici, fie sub forma de poliţe conectate între ele astfel încât să formeze un traseu. Alte pisici preferă locuri la nivelul solului, în iarba înaltă şi tufişuri, iar pentru a le satisface această nevoie le putem amenaja mai multe culcuşuri, tuneluri sau cutii în care să se poată retrage sau ascunde şi de unde îşi pot urmări prada.

  • Pisicile mai timide vor avea un loc unde se pot ascunde atunci când se simt ameninţate, iar acest lucru reduce stresul şi anxietatea. Se recomandă şi pentru pisicile abia aduse acasă, ca să se simtă un pic mai în siguranţă atunci când explorează noul teritoriu.
  • Tunelurile simulează obstacolele pe care pisicile le găsesc în teritoriul natural, atunci când vânează: bolovani, iarba înaltă, tufişuri, trunchiuri de copaci etc. în sălbăticie pisicile nu vânează în câmp deschis, ci se furişează folosindu-se de aceste obstacole naturale.

Puteţi vedea prezentarea completă pe canalul de Youtube aici.

Împărtăşiţi informaţiile cu alţi iubitori de pisici:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Perioade indisponibile 2024: 13-21 mai