Trasee cu obstacole (agility pentru pisici)

Da, şi pisicile pot fi învăţate să parcurgă un traseu de agility cu obstacole odată asociat clickerul cu recompensa. Totul este să găsiţi ceva ce îi place pisicii foarte mult, cum este o bucăţică de hrană umedă pentru pisici sau alte tipuri de mâncare. Eu folosesc acum recompense lichide în pliculeţe de 1p-15 grame, din care îi pot doar câte o picătură de fiecare dată când face un comportament dorit.

Ca să învăţaţi pisica să sară peste un obstacol, puteţi începe să o recompensaţi de fiecare dată când trece peste un băţ aşezat pe podea. După câteva repetiţii puteţi ridica treptat acest băţ. Toate exerciţiile trebuie să fie adaptate la vârsta şi condiţia medicală a pisicii. Vă recomand să consultaţi cu un medic veterinar înainte să începeţi astfel de exerciţii.

Şedinţele de agility pot dura câteva minute, în funcţie de capacitatea pisicii de a se concentra şi de condiţia ei fizică. Atunci când dă semne de oboseală, întrerupeţi şi reluaţi mai târziu sau în altă zi.

Eu l-am învăţat pe Tomi din primele luni să parcurgă astfel de trasee, cu obstacole confecţionate din protecţii pentru ţevi din burete şi araci pentru plante, cumpărate din magazinele de materiale de contrucţii.Există însă şi materiale speciale pentru astfel de exerciţii, pe care le puteţi cumpăra.

Avantajele acestor exerciţii sunt multiple:

  • previn sedentarismul
  • previn obezitatea
  • previn pliciseala
  • consumă energia pisicii
  • stimulează mental pisica
  • intăresc relaţia pe care o aveţi cu ea
  • sunt o sursă de distracţie pentru toţi cei implicaţi, atâta timp cât nu se suprasolicită şi nu se forţează pisica să le facă.
Împărtăşiţi informaţiile cu alţi iubitori de pisici:

Perioade indisponibile 2024: 26 septembrie-6 octombrie